Veel gestelde vragen

Op deze pagina treft u de veel gestelde vragen en de daarbij horende antwoorden.
Kijk eerst of uw vraag erbij staat. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

JNStar lichtsluis

 • Controleer de uitlijning van de sensoren met behulp van het meegeleverde “zoekertje” en het geperforeerde zwarte papiertje
 • De accu van één of beide sensoren is leeg of heeft soms een te lage spanning. Als u zelf de beschikking heeft over een multimeter dan kunt u de gelijkspanning op de sensor meten tussen de punten gemarkeerd met A en B (bovenkant van de zwarte diode en het bovenste pennetje op de printplaat). De spanning tussen deze punten moet, afhankelijk van het type/productiedatum tussen 3,3 en 3,6 V liggen of hoger zijn dan 6,1 V. Wijkt de gemeten spanning teveel af dan moet de accu waarschijnlijk vervangen worden. In dat geval moet ook de zonnecel gecontroleerd worden. Kunt u ook hiervan zelf de spanning meten dan moet deze in normaal daglicht minimaal 8V bedragen.
 • Controleer eerst de zaken die genoemd zijn bij bovenstaand item (valse meldingen)
 • Controleer of de adapter van de bel nog werkt. Haal hiervoor de adapter uit het stopcontact. Bij het opnieuw in het stopcontact steken van de adapter moet de bel (de ontvanger met de uitschuifbare antenne) een aantal korte pieptonen te horen geven.
 • Controleer de uitlijning van de sensoren met behulp van het meegeleverde “zoekertje” en het geperforeerde zwarte papiertje
 • Verplaats de bel (ontvanger met de uitschuifbare antenne) naar een plek op kortere afstand tot de sensoren (bijvoorbeeld op de vensterbank voor het raam.
 • De behuizing van de R sensor is niet goed gesloten.

Dakota lichtsluis

 • Controleer de uitlijning van de sensoren
 • De accu’s van één of beide sensoren is leeg of heeft soms een te lage spanning. Als u zelf de beschikking heeft over een multimeter dan kunt u de de sensor open schroeven (8 schroeven) en de spanning van de penlite accu’s meten. De gelijkspanning van elke accu moet minimaal 3,2V zijn.
 • Controleer eerst de zaken die genoemd zijn bij bovenstaand item (valse meldingen)
 • Controleer of de adapter van de bel nog werkt. Schakel de bel een keer uit en weer in met behulp van de schakelaar aan de zijkant van de bel. Bij het inschakelen moet een beginmelodie hoorbaar zijn. Controleer ook of de volumeregelaar van de bel niet volledig teruggedraaid is.
 • Controleer de uitlijning van de sensoren
 • Verplaats de bel (bijvoorbeeld op de vensterbank voor het raam), leg de bel niet plat neer maar zet de bel rechtop of hang hem aan de muur.

Overig

Als u uw erf wilt beveiligen met een doorgangsdetectie systeem, dan zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor een bewegingsmelder of een lichtsluis. Lees meer over de mogelijkheden. 

Ja, dat kan met een GSMkiezer (wifi melder) of met een zakpieper. Hier leest u meer over de mogelijkheden om meldingen van uw opritverklikker op uw smartphone te ontvangen.

U kunt meerdere opritten of toeganspaden beveiligen door een lichtsluis, beweginsgmelder of een combinatie daarvan. Maar het is ook mogelijk om uw oprit te beveiligen met een onzichtbare omheining. Dit zijn een aantal sensorpalen die op een bepaalde manier worden geplaatst, waardoor het bijna onmogelijk is om onaangekondigd uw terrein te betreden. Meer over een onzichtbare omheining leest u hier. 

Slimme deurbellen hebben verschillende nadelen zoals, slecht werkende meldingen of een camera die enkel voor zich uitkijkt. Wij hebben de oplossing namelijk, een opritverklikker in combinatie met een camerabewakingssysteem. Meer over de mogelijkheden leest u hier. 

Wilt u altijd zien wie uw erf betreedt? Onze verlichting springt automatisch aan als u of (ongewenst) bezoek op uw erf komt.