GEEN VERZENDKOSTEN BIJ BESTELLING VANAF €150,-

Alle veelgestelde vragen en antwoorden

Alles over uw bestelling

Binnen enkele dagen na uw bestelling/betaling. Zodra wij het pakket aanbieden aan de verzender, ontvangt u een mail met de track en tracecode.

De opritverklikkers zijn in principe uit voorraad leverbaar. Mocht uw bestelling niet uit voorraad leverbaar zijn, dan ontvangt u daarover bericht. Meestal is de voorraad binnen 1 à 2 weken weer op orde.

Gratis verzending bij bestellingen boven 150 euro incl. btw

Op de service en garantie pagina vindt u informatie over het retourneren van producten.

Alles over de opritverklikker

Als u uw erf wilt beveiligen met een doorgangsdetectie systeem, dan zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor een bewegingsmelder of een lichtsluis. Lees meer over de mogelijkheden. 

Nee en ja. De opritverklikkers die wij leveren zijn ervoor gemaakt om draadloos te werken en worden gevoed met batterijen of zonnecellen. Er zijn klanten die zelf handig zijn en de sensoren voorzien van stroom/voeding. Het is dus mogelijk maar wij leveren dat niet en de garantie vervalt op het moment dat de klant wijzigingen aan de apparatuur aanbrengt.

Omdat het zonnepaneel overdag de accu bijlaadt die in de sensor zit, werkt de sensor ’s nachts ook. Het is wel belangrijk dat het zonnepaneel goed in het daglicht geplaatst wordt en niet op een te schaduwrijke plek.

De levensduur van een batterij is afhankelijk van de kwaliteit van de batterij, het jaargetijde (batterijen hebben een hekel aan vorst) en het aantal passanten dat de sensor passeert. Over het algemeen genomen is de levensduur van de batterijen in de Protect 800 sensor ongeveer 6-9 maanden.

Stuurt u ons een mail met vermelding van de klacht/storing en het type/merk opritverklikker. Wij mailen u dan een checklist terug. In deze checklist staan klachtomschrijvingen, technische specificaties en eventuele reparatieprijzen. Met de tips en trics kunt u wellicht zelf de klacht verhelpen.

Lukt dat niet, stuur dan de set ter reparatie naar ons toe.

Stuurt u ons een mail met dit verzoek en geef daarbij aan welk type opritverklikker u heeft. Weet u het type niet, stuur dan een foto van de sensor(en) buiten en de bel binnen.

Door het koppelen van een tijdrelais aan de opritverklikker kunt u (buiten)verlichting automatisch voor een vast ingestelde tijd aan laten gaan. Zo is uw terrein verlicht op het moment dat een bezoeker het terrein op komt.

Dat kan op twee manieren: Universele GSMkiezer of een gekoppeld camerasysteem. De GSMkiezer wordt gekoppeld aan de ontvanger/bel van de opritverklikker. Zodra de opritverklikker bezoek detecteert, ontvangt u een sms of telefoonbericht op uw telefoon, waar u ook bent ter wereld. Er wordt gebruik gemaakt van het landelijke mobiele netwerk, waardoor u niet aan afstanden gebonden bent. Dit systeem gaat geheel buiten het internet om.

Bij een camerasysteem dat is gekoppeld aan de opritverklikker ontvangt u een akoestische melding op uw smartphone en ziet u ook wie er bij u op bezoek komt. De opritverklikkermeldingen en de beelden van het camerasysteem worden gekoppeld en naar uw telefoon/tablet gestuurd.

Het lijkt zo simpel… Een melding op uw smartphone ontvangen, via de wifi als iemand uw erf betreedt! Echter….ondanks alle technische ontwikkelingen is geen enkel producent bereid of in staat geweest om een universele oplossing te maken die goed functioneert.

We weten dat er in het knutselcircuit verbindingen gemaakt worden en bijna alle camerabewakingssets en Ring videodeurbellen uitgerust zijn met deze mogelijkheid, maar… we hebben inmiddels ook ervaren dat het niet zo eenvoudig is en er dikwijls problemen zijn. Lees hier meer over alternatieven voor een wifi-melder. 

 

Videodeurbellen hebben verschillende nadelen voor mensen die buitenaf wonen, omdat de camera enkel voor zich uitkijkt en er vaak een abonnement voor nodig is, op het moment dat u beelden wilt opslaan voor later gebruik. Een video deurbel is bedoeld om bij de voordeur geïnstalleerd te worden. Dat is niet altijd de plaats waar een camera de beste beelden kan maken. Wij hebben de oplossing namelijk, een opritverklikker in combinatie met een camerabewakingssysteem

Wilt u een melding ontvangen als iemand op uw erf komt? Dit kan door meerdere bellen op uw erf te plaatsen of met een zakpieper die u bij u kunt dragen aan te sluiten aan de opritverklikker-bel. Wilt u meldingen en beelden op uw telefoon ontvangen, dan is een push video melding van het camerasysteem de ideale oplossing. U wordt geattendeerd als er bezoek nadert. Lees alles over een push video hier. 

Ja, dat kan zeker. Bepaal eerst welke opritverklikker het beste bij uw situatie past en bepaal dan waar u camera’s op uw erf wenst. 

Alles over een Milesight camerasysteem in combinatie met een opritverklikker leest u hier. 

Met een verklikker weet u altijd dat iemand uw erf betreedt. Het is een andere naam voor de ‘opritverklikker’. U leest alles over de verklikker hier. 

WAT MOET IK DOEN ALS HET PRODUCT NIET (GOED) DOET. ​

> JNStar

*Bij deze vraag is het van belang om te weten of de bel met antenne (JNWR-6) overgaat als de straal tussen de sensoren verbroken wordt.

  • Bel met antenne gaat WEL over, maar de draadloze bel doet het niet, klik dan hier (verwijzing naar draadloze bel).
  • Bel met antenne doet het NIET, trek dan de stekker uit het stopcontact. Wacht tot het rode ledlampje gedoofd is en doe dan de stekker weer in het stopcontact. U hoort de bel met antenne 4 meldingen geven. Komt er geen geluid uit de bel met antenne dan is de bel of adapter defect, neem dan contact met ons op info@opritverklikker.nl voor aanvullende tips.

*Controleer de uitlijning van de sensoren met behulp van het meegeleverde “zoekertje” en het geperforeerde zwarte papiertje (los te bestellen).



*Zorg dat de sensoren vrij zicht hebben en controleer of er geen obstakels tussen de sensoren staan.



*Meld de sensoren opnieuw aan op de bel met antenne. Zie handleiding.



*Verplaats de bel (ontvanger met de uitschuifbare antenne) naar een plek op kortere afstand tot de sensoren (bijvoorbeeld op de vensterbank voor het raam), zo test u het bereik van de sensoren naar de bel.



*Voor reparatie stuurt u een mail. Wij sturen u een checklist, waarna het sensorpaar en de bel met antenne naar ons ter reparatie gestuurd kan worden. info@opritverklikker.nl

De behuizing is dan niet goed gesloten. Let er op dat de behuizing naadloos gesloten wordt, zodat er geen beestjes in kunnen kruipen. Als u de behuizing goed gesloten heeft wordt het verbreekcontact ingedrukt en hoort u geen piep meer. Alleen de R sensor piept. Controleer voor de zekerheid ook of de T sensor goed gesloten is.

*Controleer de uitlijning van de sensoren met behulp van het meegeleverde “zoekertje” en het geperforeerde zwarte papiertje (los te bestellen).

 

*Zorg dat de sensoren vrij zicht hebben en controleer of er geen obstakels tussen de sensoren staan.

 

*Zorg ervoor dat de ogen van de sensoren door het ronde gedeelte van de behuizing kijken. Ogen die volledig gedraaid worden in de behuizing, zijn niet uit te lijnen en komen knel in de behuizing te zitten, waardoor ze onmogelijk uitgelijnd kunnen worden.

 

*Verplaats de bel (ontvanger met de uitschuifbare antenne) naar een plek op kortere afstand tot de sensoren (bijvoorbeeld op de vensterbank voor het raam)om het bereik te testen.

 

*Indien u een draadloze bel heeft, legt u de zender/beldrukker zo ver mogelijk van de bel met antenne af (maximale lengte van de verbindingskabel). Leg de beldrukker dus NIET op de bel met antenne.

 

*Voor reparatie stuurt u een mail. Wij sturen u eerst een checklist, waarna het sensorpaar en de bel met antenne naar ons ter reparatie gestuurd kan worden. info@opritverklikker.nl

> Dakota 2500 PIR

Vervang de batterij in de sensor. Gedurende ruim 1 minuut licht de rode led op. Gebeurt dit niet dan is de batterij leeg of de printplaat in de sensor defect. De printplaat kan vervangen worden. Neem contact met ons op info@opritverklikker.nl

Losse kapjes zijn verkrijgbaar, neem contact met ons op.

> Dakota 3000

Dit type wordt al jaren niet meer geproduceerd en is uit het assortiment. Mocht de printplaat in de sensor defect zijn, dan kan die (zo lang er nog voorraad van is) vervangen worden. De vervanger is de Protect 800.

> Protect 800

*Wis eerst alle instellingen en meld de sensor(en) opnieuw aan op de Protect bel(len).


*In de bel kunnen batterijen geplaatst worden. In de praktijk blijkt dat die snel leeg raken. Gebruik zo veel mogelijk de meegeleverde adapter.


*Brandt er een oranje ledje onder nr 3 van de bel, doe dan de battery-check. Waarschijnlijk is de batterij in de sensor leeg.

*Plaats de sensor in een hoek van 45 graden ten opzichte van de oprit. Dus diagonaal over de oprit laten kijken, zodat de sensor gericht staat op de uitlaat van de auto of de motorkap.

*Plaats de sensor op motorkaphoogte.

*Bevestig de sensor niet aan ijzer ivm met interferentie.

*Gebruik de meegeleverde accessoires om de kijkhoek van de sensor te veranderen.

*Plaats eventueel een 2e sensor op een andere plek op uw oprit. De kans dat dan nog een passant gemist wordt is heel klein.

> Friedland Libra

*Het type Friedland Libra wordt al jaren niet meer geproduceerd en er zijn geen reserve-onderdelen verkrijgbaar. Het alternatief is de Protect 800.

 

*De draadloze Friedland bel is vervangen door de ExtrAlert.

> Honeywell

Het type Honeywell is niet meer in ons assortiment. Het alternatief is de Protect 800.

> Draadloze bel

*Controleer de batterij(en) in de beldrukker (het kastje dat aan de opritverklikkerbel verbonden is met een kabeltje). Controleer ook de batterijen in de gong. Als u op de beldrukker drukt, moet een led-lampje oplichten en gaat de gong over.

 

*Gaat de gong wel over als u op de beldrukker drukt, maar niet als iemand de opritverklikker buiten passeert, check dan of het kabeltje tussen de opritverklikker-bel en de beldrukker goed aangesloten is (kabelbreukje?)

> Solar PIR/Solar Beam

*Controleer de uitlijning van de beamsensoren en kijk door het kalibratiegat.

*Zorg dat de sensoren elkaar recht aankijken zonder obstakels tussen de sensoren.

*De beamsensoren kunnen gevoed worden met een adapter, bekijken adapter.

*De PIR sensor kan gevoed worden met de meegeleverde USB-kabel.

*Voor reparatie stuurt u een mail. Wij sturen u eerst een checklist, waarna het sensorpaar en de bel met antenne naar ons ter reparatie gestuurd kan worden. info@opritverklikker.nl

Alles over beveiligen

Als uw alarm- of camerasysteem een mogelijkheid heeft om externe alarmen te verwerken (het systeem moet dan een alarmingang hebben) dan kan de opritverklikker hier aan gekoppeld worden. Welke melding of actie er dan plaatsvindt op het moment dat de opritverklikker een passant detecteert hangt af van uw alarm- of camerasysteem.

U kunt meerdere opritten of toegangspaden beveiligen door een lichtsluis, beweginsgmelder of een combinatie daarvan. Maar het is ook mogelijk om uw oprit te beveiligen met een onzichtbare omheining. Dit is een aantal sensorparen die op een bepaalde manier worden geplaatst, waardoor het bijna onmogelijk is om onaangekondigd uw terrein te betreden.

Het koppelen van een opritverklikker aan een bestaand alarm- of camerasysteem

Dat kan mits er nog plek is op de recorder. Heeft u een 4 kanaals recorder dan kunnen er
maximaal 4 camera’s aangesloten worden, en bij een 8 kanaals 8 camera’s. Informeer bij ons
welk type camera er op uw recorder aangesloten kan worden. Oudere recorders werken nl. niet met alle type camera’s die momenteel leverbaar zijn.

Dat kan, er kunnen meerdere opritverklikkers gekoppeld worden, het aantal is afhankelijk van welk camerasysteem u heeft/wenst aan te schaffen.

Dit heeft mogelijk te maken met gewijzigde instellingen in het modem of van uw
provider. Neem contact met ons op.

Controleer in het donker of de ledlampjes rondom de lens van de camera het nog doen.
Zo ja, dan is de voeding van de camera oke. Plug de camera om in de recorder om te zien
of er dan wel beeld is. Is dat niet het geval, dan is er een defect aan de camera. Neem
contact met ons op voor reparatie/vervanging.

Als u het wachtwoord kwijt bent, raden wij u aan contact met ons op te nemen.

Als u op uw telefoon met behulp van de Eagle Eyes app naar de beelden kijkt, kunt u twee kwaliteitsniveaus instellen. In basis geeft de app namelijk een verlaagde beeldkwaliteit om wat sneller te kunnen laden. U kunt handmatig de beeldkwaliteit hoger zetten als u meer detail wilt zien. Door in de app bij het kijken van de beelden onderaan op het camera-icoontje te klikken, krijgt u de keuze tussen [sub-stream] en [record-stream] (zie afbeelding Screenshot Eagle Eyes in bijlage). Record stream is de hoogste beeldkwaliteit maar zal bij een slechte dataverbinding mogelijk leiden tot stotterende beelden. Wij adviseren om de standaard instelling [sub-stream] aan te laten staan en als er reden voor is, tijdelijk over te schakelen naar [record-stream].

Kijk hiervoor in de handleiding die u ontvangen heeft bij de aankoop. Wilt u een nieuw
exemplaar ontvangen, neem dan contact met ons op.

Kijk hiervoor in de handleiding die u ontvangen heeft bij de aankoop. Wilt u een nieuw
exemplaar ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Stuurt u ons een mail met dit verzoek en geef daarbij aan welk type camerasysteem u heeft.

Wat vinden onze klanten?

Testimonials

Main Menu