GEEN VERZENDKOSTEN BIJ BESTELLING VANAF €150,-

Alles over een push video

Een camerasysteem neemt beelden op (of geeft op een monitor beelden weer), maar u krijgt geen melding als iemand uw erf betreedt. Als er bijvoorbeeld ingebroken wordt, nemen de camera’s alles keurig op. Naderhand, als het kwaad geschied is, kunt u de beelden terugkijken.

En dat is heel fijn, maar u had liever op het moment zelf geattendeerd willen worden dat er inbrekers op het terrein aanwezig waren. De inbraak had dan misschien wel voorkomen kunnen worden. Met een camerasysteem die een melding geeft (push video) wordt u geattendeerd als er (onverwachts) bezoek nadert.

 

Welk camerabewakingssysteem kopen?

De keuze in camerabewakingssystemen is reuze. Daarom is het verstandig om u goed te laten informeren. Omdat u op onze site Opritverklikker.nl uitgekomen bent, gaan we er vanuit dat u naast een opritverklikker (systeem dat bezoekers meldt) ook beelden van een buitencamera erbij wilt hebben.

Maar welke mogelijkheden zijn er als het gaat om camerabewakingssystemen? De vraag is wat wilt u dat de beelden laten zien. De volgende keuzes zijn mogelijk:

 

1. Live beelden bekijken om te zien wat er dat moment op uw terrein gebeurt

De beelden hoeven niet opgeslagen te worden. Voor dit doel zijn (draadloze) IP camera’s die aangesloten worden op het (wifi)netwerk voldoende. 

De beelden worden verzonden via het netwerk of door de lucht met behulp van een draadloze verbinding (wifi).

De prijs van een IP camera is gunstig, maar er is geen koppeling met een opritverklikker mogelijk. Als het aansluiten op een modem/router/internet te ingewikkeld is, kunt u kiezen voor een stand alone systeem zoals de Abus Onelook. 

Dit systeem bestaat uit een monitor en een draadloze camera. Hang de camera op en u ziet de beelden op de monitor.

2. Live beelden bekijken en opgeslagen beelden terug kunnen kijken

Vaak als er iets gebeurd is, dus achteraf (reactief) gaat u de beelden terugkijken. Op een scherm kunt u zien wat er live gebeurd op uw terrein. 

Ook voor deze situatie is de Abus Onelook geschikt. In de monitor zit een sd-kaart waarop de beelden opgeslagen worden, zodat u ze kunt terugkijken.

Een alternatief is een camerasysteem met een monitor waarop u de beelden kunt zien en een recorder die de beelden opslaat. 

3. Live beelden bekijken, terugkijken en ook direct gealarmeerd/geattendeerd worden

Dit is het meest optimale systeem. Door een opritverklikker-detectiesysteem aan een camerabewakingssysteem te koppelen, wordt een melding (push video) gestuurd die u attendeert op (on)verwacht bezoek. 

Nadat u de melding van de opritverklikker ontvangen heeft, kijkt u (direct of later) op uw scherm om te zien wat er gebeurt.

Het systeem koppelt het tijdstip van de opritverklikker melding en de bijbehorende beelden aan elkaar en zet die in een overzichtelijke lijst. 

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dit is uniek!

Spreekt dit u aan, dan bent u aan het juiste adres, wij zijn hierin gespecialiseerd! Meer weten over een Opritverklikker gekoppeld aan camerasysteem? Lees hier meer! 

Juist nu in corona tijd erg handig!

Er is een run op opritverklikkers in corona tijd. Er wordt veel thuis gewerkt, veelal op kamers waar men geen zicht heeft op de oprit. De boodschappen en de pakketjes worden thuisbezorgd. 

U heeft de verwachte bezorgtijd wel gekregen via de track en trace, maar u zit toch te wachten en naar buiten te staren tot ze komen. De opritverklikker is dé oplossing. Zodra iemand de oprit op komt, gaat het belletje over. 

Wilt u er ook nog beelden bij…dan is een opritverklikkker gekoppeld aan een camerasysteem dé oplossing.

Voor wie is een camerasysteem met push video?

Als u niet alleen wilt horen dat er bezoek komt/gaat, maar ook beelden wilt hebben van wie er u erf betreedt, dan is een opritverklikker gekoppeld aan een camerasysteem ideaal!

We geven u graag wat voorbeeldsituaties:

 

Situatie 1

U woont buitenaf ongeveer 100 meter van de openbare weg. U heeft geen zicht op de oprit. Op het erf, de koeienstallen, afkalfstal, werktuigenloods en paardenstallen zijn camera’s geplaatst. Eén camera kijkt naar de oprit en de anderen kijken over het erf, in de stallen etc. Er wordt een opritverklikker geplaatst aan het begin van de oprit.

Zodra iemand de oprit oprijdt/fietst/loopt gaat er een belletje in huis en stuurt de recorder een melding naar de ingestelde apparaten (smartphone en tablet). Zodra de app geopend wordt ziet u wie er aankomt.

In dit geval hangt er een monitor in de keuken. Als u tussen de middag aan het eten bent hoort u het belletje en kijkt u op de monitor. Met dezelfde app kunt u alle camera’s bekijken. Mocht er iets gebeuren in de werktuigenloods, dan krijgt u daar ook een melding van met bijbehorende beelden.

Situatie 2

Uw tuincentrum/ kwekerij heeft een klanteningang aan de voorzijde van het pand en een leveranciersingang aan de achterzijde. Op beide opritten worden opritverklikkers geplaatst. U hoort aan de beltoon dat er klanten komen en loopt de klanten tegemoet om ze te helpen.

Op de camera die bij de ingang staat is een bezoekersteller aangemeld. De beltoon van de leveranciersingang klinkt anders zodat men weet dat ze de andere kant op moeten lopen. Regelmatig worden de beelden geanalyseerd om te zien of er zich “vreemde zaken” hebben voorgedaan.

Situatie 3

U bent wat ouder en woont buitenaf.U heeft beesten om het huis en vindt het vervelend om telkens alles te moeten afsluiten.

U schaft een opritverklikker aan, zodat u al het bezoek (voerleverancier, postbode enz) hoort aankomen. Tevens zet u een draadloze bel met flitslicht naast de televisie zodat u ‘s avonds geattendeerd worden op (on)verwacht bezoek. De flits is erg handig als uw gehoor niet meer uitstekend is en de televisie bijvoorbeeld ook aanstaat.

Op een scherm ziet u wie er aankomt, zonder dat u op hoeft te staan. Overdag bent u vaak op pad. Bij terugkomst kunt u de meldingen met bijbehorende beelden bekijken. U ziet dat er een bekende aan de deur is geweest. U kunt diegene alsnog contacten om een nieuwe afspraak te maken.

Hoe werkt een Push Video

 

Niet iedere recorder kan meldingen versturen. Daarvoor is de functie push video (niet te verwarren met pushmelding) nodig. Om een opritverklikker aan een recorder te koppelen heeft de recorder ingangen nodig. Sommige recorders geven alleen een melding (pushmelding). In dat geval moet u de tijdstippen van de melding en de bijbehorende beelden bij elkaar zoeken op de harde schijf. Dat is tijdrovend en erg omslachtig.

Andere recorders sturen een reeks foto’s. Het nadeel hiervan is dat vaak net het essentiële beeldfragment niet getoond wordt, omdat de camera niet snel genoeg is. 

Het meest ideale is een netwerk recorder (NVR) met push video. De NVR recorder stuurt de opritverklikker melding en koppelt het tijdstip van de melding gelijktijdig aan de bijbehorende videobeelden.

De recorder zet deze push video’s in een overzichtelijke lijst. U klikt de melding aan, de videobeelden worden afgespeeld, net zo lang als u ze wilt bekijken. Ook swipen van de een naar de ander camera behoort tot de mogelijkheden.

U mist dus niets van wat er op uw erf gebeurt. Vreemd genoeg beschikken de meest bekende merken (Dahua, Hikvision) niet over push video.

opritverklikker met camera

Wat is het verschil tussen bewegingsdetectie in de camera en een opritverklikker?

Wanneer u de bewegingsdetectie in de camera activeert, bepaalt u met behulp van een raster het detectiegebied. Dit gebied wordt gezien VANUIT de camera. Een melding wordt gegenereerd zodra er verandering in het detectiegebied plaatsvindt.

Voor binnenshuis is dit prima. Buitenshuis is dit echt geen optie. Als er een spinnetje voor de lens loopt (dat gebeurt regelmatig, omdat spinnetjes gek zijn op de infrarood leds van de camera), dan ziet de camera dit als een beweging. Zo ook met regen, sneeuw, blad dat valt, een vogeltje dat voor de lens langs vliegt etc. Resultaat is heel veel valse meldingen. De meeste mensen zetten deze functie dan ook gauw uit.

Wanneer u een opritverklikker koppelt aan een camerabewakingssysteem, dan worden bezoekers gedetecteerd door de opritverklikker. De opritverklikker en de camera hoeven niet bij elkaar in de buurt te staan. Het is wenselijk dat een camera richting de oprit kijkt, zodat u passanten aan ziet komen.

De meldingen van de opritverklikker komen binnen op de bel in huis/bedrijf. U hoort aan de beltoon dat er een passant gedetecteerd is (bezoek in aantocht). Gelijktijdig geeft de opritverklikker een seintje aan het camerabewakingssysteem, die een melding met de bijbehorende beelden stuurt naar uw smartphone, tablet en alle andere devices die met de app uitgerust zijn.

Uiteraard kunt u ook de beelden op een vaste monitor bekijken. Het grote voordeel van dit systeem is dat u geattendeerd wordt dat u op de beelden moet kijken. De beelden van het camerassysteem worden 24/7 opgenomen op de harde schijf en zijn op ieder gewenst moment terug te kijken.

Alleen betrouwbare meldingen ontvangen?

De betrouwbare meldingen van de opritverklikker worden gegenereerd doordat een voertuig of persoon het oog van de opritverklikker-sensor passeert. De draadloze opritverklikker sensor kijkt over het pad en stuurt (over een lengte van maximaal een paar honderd meter!) draadloos een signaal naar de ontvanger die aan de recorder van het camerasysteem verbonden is.

De recorder weet welke opritverklikker melding bij de camera die naar de oprit gericht staat hoort en koppelt die aan elkaar. Via de app wordt een melding gestuurd naar de aangemelde smartphone, tablets etc.

Wat vinden onze klanten?

Testimonials

Altijd weten wie op uw erf komt?
Kies voor een camerasysteem met Push Video

Main Menu