GEEN VERZENDKOSTEN BIJ BESTELLING VANAF €150,-

Geattendeerd worden op onverwacht bezoek met een verklikker voor de oprit

Heeft u geen zicht op uw oprit en wordt u verrast door (on)aangekondigd bezoek? Dan is het prettig om een melding te krijgen zodra iemand op uw erf komt.

Zoekt u een verklikker, zodat u altijd weet dat er iemand op uw oprit komt? Dan is een draadloze opritverklikker dé oplossing voor u. Eenvoudig zelf te installeren. Geen kabels en ook geen intensief graafwerk meer.

De grote vraag is echter vaak: ‘welke verklikkers zijn er en welke is geschikt voor mijn situatie?’ Wij lichten graag de mogelijkheden toe.

Er zijn heel veel bewegingssensoren verkrijgbaar bij bijvoorbeeld bouwmarkten. Echter zijn deze varianten vaak enkel voor het gebruik in huis. Wij van Opritverklikker richten ons juist op verklikkers die geschikt zijn voor buitenshuis, die ook auto’s detecteren.

Dus outdoor sensoren die ervoor zorgen dat u een melding krijgt op een bel in huis, zodra iemand zich rondom uw woning bevindt. U kunt zelfs een melding op uw smartphone ontvangen door het toevoegen van een GSM Kiezer of een Milesight Camerasysteem met Push Video.

Wat is een verklikker voor uw oprit en hoe werkt het?

Een verklikker voor uw oprit is een draadloze sensor die zowel mensen als auto’s detecteert en vervolgens een draadloos signaal stuurt naar een ontvanger binnen in huis of op uw telefoon. De afstand die de verklikker kan overbruggen varieert van 10m tot wel 1000m.

 

Daarnaast bestaat een verklikker uit een sensor(en) en een bel. Zodra de sensor detecteert wordt een draadloos signaal naar de bel (ontvanger) in huis gestuurd. Er zijn twee soorten verklikkers namelijk een bewegingsmelder en een lichtsluis.

 

Beiden varianten lichten wij hieronder toe. 

Wat is een bewegingsmelder?

Een bewegingsmelder staat ook wel bekend als een PIR sensor (Passief Infra Rood). Een bewegingsmelder is de goedkoopste variant die op de markt te verkrijgen is. Zodra hij beweging detecteert (=warmteverschillen), stuurt hij een melding naar de bel die in uw woning aanwezig is. 

 

Zie het als een buitenlamp met sensor die aangaat als u er langs loopt.

 

Een bewegingsmelder heeft als groot voordeel dat u er maar 1 hoeft te plaatsen. 

 

Hij detecteert bewegingen namelijk tot wel 12 meter. Dus als er iemand binnen dat gebied langs uw erf fietst, loopt, rijdt of wandelt, krijgt u een draadloze melding op de ontvanger in huis (of op een zakpieper of uw smartphone).

 

Maar dit brengt ook een nadeel met zich mee. De bewegingsmelder detecteer namelijk ook dieren, zoals honden of katten. En dit kan zorgen voor valse meldingen als de buitensensor niet correct geplaatst wordt.

beweginsmelder

Opladen bewegingsmelder

De bewegingsmelder werkt op batterijen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze te laten werken op zonnepanelen. Als u ervoor kiest om de bewegingsmelder te laten voeden door batterijen, dan kunt u deze prima in de schaduw of uit het zicht plaatsen. 

 

De PIR sensor heeft dan geen zonlicht nodig. Maar, dit kan niet als u kiest voor een bewegingsmelder met zonnepaneel. Bij die variant is het belangrijk dat hij van voldoende daglicht wordt voorzien. Want alleen dan wordt de sensor van voldoende stroom worden voorzien.

 

Bij onvoldoende zonlicht is, is het afhankelijk van de situatite hoelang de sensor het blijft doen. Op de markt zijn verschillende soorten bewegingsmelder te verkrijgen. Ook veel goedkopere varianten. Echter hebben deze modellen vaak maak een beperkt bereik, is de betrouwbaarheid gevarieerd en detecteren niet alle varianten ook daadwerkelijk auto’s.

Een lichtsluis als verklikker oprit

Een lichtsluis is ook wel bekend onder de naam IR beam (Infra Rood). Een lichtsluis heeft twee sensoren die werken op zonne-energie en tegenover elkaar geplaatst dienen te worden. Lichtsluizen kijken elkaar dus de hele dag aan.

 

Ze zijn een betrouwbare manier van detectie, doordat ze alleen meldingen geven als de straal tussen de sensoren doorbroken wordt. Bij een lichtsluis worden honden en katten dus niet gedetecteerd. Wij adviseren de lichtsluizen te plaatsen op plekken waar voldoende daglicht is. 

 

En tevens de mogelijkheid is om de sensoren tegenover elkaar te plaatsen (begin en eindpunt). De afstand tussen de sensoren is gemiddeld tussen de 5 en 100 meter.

 

Lichtsluizen zijn verkrijgbaar met een dubbele en een driedubbele straal. Indien alle stralen tegelijkertijd doorbroken worden, wordt er een melding gestuurd naar de bel in uw woning. Zo zijn er geen valse meldingen door bijvoorbeeld sneeuw, regen of vallende bladeren. Een lichtsluis beschikt over twee sensoren, waardoor deze ook duurder in aanschaf is dan een PIR bewegingsmelder.

Opladen lichtsluis

Lichtsluizen zijn verkrijgbaar met zonnepanelen bovenop de sensoren en ook aan de zijkant. De zonnepanelen zorgen dat de accu opgeladen wordt. De accu’s van de lichtsluizen zijn zo enorm krachtig, dat ze ook op donkere dagen blijven functioneren. Als u een lichtsluis op zonne-energie wilt kopen, let er dan op dat de sensoren reparabel zijn. Zo weet u zeker dat als het product kapot gaat, reparatie mogelijk is.

 

De keuze voor de plaats van de zonnepanelen op de lichtsluizen hangt af van de locatie waar ze geplaatst gaan worden. Lichtsluizen met zonnepanelen aan de bovenkant zijn kleiner van formaat, namelijk 180x75x85mm. Deze variant vangt over het algemeen meer licht en kan bijna overal geplaatst worden. En lichtsluizen met zonnepanelen aan de zijkant zijn groter qua formaat, namelijk 340x123x45. 

 

En deze hebben een LCD-scherm en een kalibratiegat, wat erg gemakkelijk is bij het installeren en uitlijnen van de sensoren.

Er is meer belangrijk bij een verklikker voor uw oprit!

Er zijn nog andere dingen van belang bij de keuze voor de juiste verklikker namelijk:

Alles over het zendbereik, de signaalmelders en het detectiebereik leest u hier.

De keuze voor de verklikker hangt af van meerdere factoren

Welke verklikker het meest geschikt is voor u situatie begint met het bekijken van de situatie buitenshuis. Is een bewegingsmelder of een lichtsluis de beste keuze? Voor welke verklikker gekozen wordt, hangt af van uw oprit.

 

Heeft u een oprit tussen twee weilanden of panden? Zijn er veel bomen in de buurt? Lopen uw honden los op het terrein? Is er de hele dag zonlicht of juist veel schaduw?

 

Wij geven u vaak als advies om de sensoren zo ver mogelijk van de woning af te plaatsen, zodat u niet zelf voor (valse) meldingen zorgt als u op uw terrein loopt.

 

Hoe verder de sensoren worden geplaatst, hoe meer tijd u heeft om het bezoek te ontvangen. Na het bepalen van de keuze voor het type sensor, gaan we in samenspraak met u kijken op welke plekken u meldingen wilt ontvangen. Dit kan alleen in uw huis zijn, maar bijvoorbeeld ook in uw schuur of op het kantoor. Of natuurlijk ergens anders op uw erf of op uw telefoon. Ook is het mogelijk om camerabeelden op uw smartphone te ontvangen als iemand uw erf betreedt.

 

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen een bewegingsmelder en een lichtsluis? We hebben hier de verschillen in verklikkers voor u op een rijtje gezet.

Wat vinden onze klanten?

Testimonials

24/7 uw erf beveiligen?
Het kan met één van onze verklikkers voor de oprit!

Main Menu