GEEN VERZENDKOSTEN BIJ BESTELLING VANAF €150,-

Verlichting die automatisch aanspringt

Verlichting springt aan, zodra de opritverklikker een bezoeker ziet! Hoe prettig is het, dat als u ’s avonds in het donker thuiskomt, de verlichting voor u aanspringt. Of….als er ongewenst bezoek komt….

In de bouwmarkten zijn diverse bewegingssensoren verkrijgbaar, die meestal aan of in de buurt van de lamp geplaatst worden. Deze bewegingsmelders worden geactiveerd zodra iemand in de buurt van de lamp loopt. Veelal reageren deze bewegingsmelders op lichaamswarmte en niet op auto’s. Er is ook een andere mogelijkheid om verlichting automatisch te activeren.

 

Hiervoor is wel enige elektrotechnische kennis vereist.

Hoe werkt verlichting?

Laat de opritverklikker het werk doen! De sensor van de opritverklikker wordt over het algemeen zo ver mogelijk van uw woning geplaatst, om te voorkomen dat u zelf valse meldingen veroorzaakt als u de zichtstraal van de sensor passeert. 

 

Zodra de opritverklikker-sensor detecteert, gaat binnen de bel over. Doordat de sensor zo ver mogelijk van uw woning geplaatst is, hoort u via de bel vroegtijdig dat er bezoek in aantocht is, waardoor u ruim de tijd heeft om te reageren. 

 

Gelijktijdig wordt de verlichting geactiveerd.

Doorgangsmelder Solar PIR

Wat heeft u nodig?

U heeft een opritverklikker nodig met een bel met een uitgang (kijk op bij de specificaties van iedere opritverklikker of er bij “Aansluiten externe apparatuur” JA staat!). Zodra de buitensensor een bezoeker detecteert, klinkt binnen de bel van de opritverklikker. De bel stuurt een signaal naar de uitgang (let op: misschien moet er even een instelling in de bel veranderd worden om de uitgang te activeren, raadpleeg de handleiding). Op die uitgang wordt een tijdrelais aangesloten. 

 

Het tijdrelais wordt verbonden aan de verlichting. Een tijdrelais is nodig om de tijdstippen aan te geven waarop de lamp geactiveerd moet worden evenals de tijdsduur (hoe lang moet de lamp aan blijven). Overdag hoeft de lamp niet aan. Dus, zodra de buitensensor een bezoeker registreert, klinkt binnen de bel en gaat buiten de verlichting aan. 

 

Kies de opritverklikker uit het assortiment van Opritverklikker.nl. Omdat er zoveel keuze is m.b.t. tijdrelais en andere schakelmogelijkheden, adviseren wij om het tijdrelais en de bekabeling elders aan te schaffen.

Wat vinden onze klanten?

Testimonials

Verlichting
Op uw erf?

Main Menu