Keuzehulp

Hoe werkt het?

Een opritverklikker bestaat in principe uit twee componenten: de sensor(en) en de bel. Daaraan zijn meerdere bellen, sensoren, zakpiepers, zwaailichten en sirenes te koppelen. Doordat de opritverklikker draadloos is, is deze heel eenvoudig zelf te installeren. Kabels graven of trekken is niet nodig. De draadloze sensor plaatst u bij de oprit van uw woning of bedrijf. De infraroodsensor signaleert naderende auto’s, fietsers, wandelaars enz. en geeft een signaal door aan de bel. Het bereik varieert van 80 meter tot een indrukwekkend bereik van 1 kilometer. Bij de plaatsing van de bel binnenshuis kan het effectieve bereik echter wel tot 50% afnemen, afhankelijk van het soort en aantal obstakels (muur, bomen, schuur). De sensor wordt simpelweg gevoed met batterijen of zonnecellen, zodat deze overal geplaatst kan worden. Zowel in als uit het zicht. De bel wordt gevoed met een netspanningsadapter.  

 

Welk erfalarm / opritverklikker past bij u?
Hieronder treft u een aantal vragen en voorbeelden aan, die u hopelijk helpen bij het maken van een keuze. Zoek daarna de producten op klik op "vergelijken" voor de verschillen in de producten.

1. Hoe ziet uw oprit eruit?

Type oprit Afbeelding Welk systeem is geschikt Opmerkingen

Oprit ligt tussen een schutting en woning

 

Sky Link of Libra

 Kijk bij de  producten voor een productvergelijking.

Naast de oprit is de tuin

 

 

Dakota Lite PIR, Dakota Lite Beamset of JNStar

 

 JNStar is alleen geschikt indien er voldoende daglicht is ivm zonnepanelen.

Oprit ligt tussen weilanden en geen bebossing

 

JNStar of Dakota Lite Beamset

De sensoren van de JNStar worden aan weerskanten van de oprit geplaatst. De sensoren moeten aan een eigen paal, ong 1,5 mtr van het schrikdraad geplaatst worden. 

 

2. Hoe lang is de afstand van het begin van uw oprit tot uw woning/bedrijf? 

Afstand tussen sensor en (binnen geplaatse) bel

(*onder vrije veld omstandigheden)

Welk systeem is geschikt Opmerkingen

Tot 100 m

Sky Link

Libra, Dakota Lite PIR, Dakota Lite BeamsetJNStar

Voor alle systemen geldt dat (massieve) staalconstructies het bereik nadeling kunnen beïnvloeden.
100 tot 400m

Dakota Lite PIR, Dakota Lite BeamsetJNStar

Voor de JNStar is een repeater noodzakelijk vanaf 100 m
Meer dan 400m (tot 1km)  JNStar Hiervoor is een repeater noodzakelijk.

 

3. Wilt u gebruik maken van een zakpieper die u bij u kunt dragen? 

 

4. Wilt u dat bezoekers zelf zien dat ze gedetecteerd zijn?

  • Bij de Sky Link en Libra gaat een rood lampje branden in de sensor bij de oprit als er iemand gedetecteerd wordt. Een passant kan (met name als het donker is) zien of hij/zij gedetecteerd is.
  • Bij de Dakota Lite en JNStar brandt geen lampje. Als passant weet je dus niet of je wel/niet gedetecteerd bent. 

 

5. Wilt u een belsignaal op meerdere plekken?

Indien u op meerdere plaatsen een belsignaal wilt horen als er een bezoeker komt, dan zijn er de volgende mogelijkheden 

Optie Afbeelding Bij welk systeem past dit Opmerking
Draagbare zakpieper   Dakota Lite PIR, Dakota Lite Beamset Bereik van de sensor naar zakpieper bedraagt circa 100m.
Draadloze gong   Dakota Lite PIRDakota Lite BeamsetLibraJNStar De gong wordt aangestuurd door de binnen opgestelde ontvanger/bel
Extra bel   Libra, Dakota Lite PIR, Dakota Lite BeamsetJNStar Voor gebruik binnen.
Sirene/zwaailicht   Dakota Lite PIR, Dakota Lite BeamsetJNStar De tijdsduur van de sirene is wel afhankelijk van het type systeem (gemiddeld ongeveer 4 sec.).

 

6. Wilt u een groter gebied onzichtbaar omheinen? 

Stel u heeft een terrein waar (tijdelijk) kostbare spullen staan. Door meerdere sensorparen te plaatsen, ontstaat er een onzichtbaar hekwerk. Zie bovenstaande voorbeelden. Zodra iemand door stralen loopt/rijdt, wordt er een draadloos signaal gestuurd naar de ontvanger (lees: bel), die op maximaal 1 km afstand geplaatst wordt. Omdat er geen kabels gegraven hoeven worden is dit syteem ook ideaal voor tijdelijke situaties (denk bijv. aan bouwplaatsen). De sensoren kunnen op een afstand van 20, 40, 60 of 100 meter van elkaar geplaatst worden. Zie voor meer info type JNStar. Zo maakt u van een opritverklikker eenvoudig een terreinverklikker. 


7. Uitleg over de twee verschillende detectie technieken? 

  • Actieve infrarood (ofwel lichtsluis) wil zeggen dat de sensoren die aan weerskanten van de oprit staan naar elkaar "kijken". Zodra iets of iemand tussen de sensoren doorloopt / fietst / rijdt, wordt er een draadloos signaal gestuurd naar de bel binnenshuis. Deze techniek is zeer betrouwbaar en wordt zowel in het particuliere als zakelijke segment toegepast. Het type JNStar en Dakota Lite Beamset werkt met deze techniek. 
  • Passieve infrarood is vergelijkbaar met een bewegingsmelder,zoals u die waarschijnlijk kent van de buitenlamp. Aan één kant van de oprit wordt de bewegingssensor geplaatst en zodra iets of iemand in het vizier van de sensor komt, wordt een draadloos signaal doorgegeven aan de bel binnenshuis. De types Sky LinkLibra en Dakota Lite PIR werken met deze techniek
ALB Systems Opritverklikkers © 2019