GEEN VERZENDKOSTEN BIJ BESTELLING VANAF €150,-

Uitleg van de filteropties van de productpagina's

Detectieafstand:
Dit is de afstand waarover de detectie van een passant plaatsvindt. Bij een lichtsluis is het de afstand tussen de beide sensoren en bij een bewegingsmelder is het de afstand tot de sensor waarop passanten nog betrouwbaar gedetecteerd worden


Zendbereik:

Dit is de afstand van de sensor(en) tot de bel waarbij het draadloze signaal nog betrouwbaar ontvangen kan worden. Deze afstand wordt gemeten in het “vrije veld”. Dat wil zeggen de situatie zonder afschermende objecten zoals gebouwen, muren en ramen. In de dagelijkse praktijk zal deze afstand korter zijn. Hoeveel korter valt is lastig te bepalen omdat dit door vele factoren bepaald wordt. Een praktische richtlijn is dat de helft van het opgegeven zendbereik in de meeste situaties zeker haalbaar is.

Detectietechniek:
Een lichtsluis bestaat uit twee sensoren aan weerskanten van de oprit die werken op zonne-energie en daarom moeten de sensoren goed in het daglicht geplaatst worden en dus niet onder bomen of schaduwrijke plekken. Zodra de straal tussen de sensoren verbroken wordt, klinkt binnenshuis de bel. Deze techniek is zeer betrouwbaar en wordt zowel in het particuliere als zakelijke segment toegepast. Heeft u bijvoorbeeld een oprit tussen twee weilanden dan is een lichtsluis de ideale oplossing.

Een bewegingsmelder bestaat uit één sensor aan één kant van de oprit die warmteverschillen (=beweging) detecteert en de meldingen doorgeeft naar de bel in huis. Deze sensor kijkt (afhankelijk van het type) ongeveer 15 m voor zich uit, dus het is niet verstandig om hem naar een weiland of tuin met dieren te laten kijken. Omdat deze sensor gevoed wordt door batterijen kan hij prima in de schaduw, onder een boom of tussen de struiken geplaatst worden.

Stroomvoorziening sensoren:
De sensoren zijn voorzien van batterijen die zelf eenvoudig te vervangen zijn of van zonnepanelen (met interne accu). De ontvangers/bellen worden over het algemeen gevoed met een voedingsadapter.

Main Menu